Natuurvoeding

Waarom natuurvoeding? Natuurvoeding gaat over puur, vers, eerlijk, regionaal, gevarieerd en zo mogelijk biologisch eten. Eten met een goed verhaal en optimale voedingswaarde geeft vitaliteit en energie. Gezondheid is vooral bewust genieten van wat de natuur te bieden heeft. Door buiten te wandelen krijg je extra zuurstof en zonlicht cadeau. Eten uit de natuur in haar eerlijkste vorm geeft ook die extra veerkracht en vitale stoffen die nodig zijn voor een gezond lichaam.

Zon is de bron

Het opnemen van voedingsstoffen gaat over het omzetten van energie uit het voedsel naar energie die je cellen en spieren kunnen ontvangen. Planten slaan zonne-energie op met behulp van foto-synthese en geven dat weer door aan mens en dier. Planten moeten dus op de juiste manier kunnen groeien en dieren op de juiste wijze kunnen leven. Planten uit kassen die op substraten groeien en dieren in te kleine hokken zonder frisse buitenlucht en zonlicht geven weinig energie door aan ons.

Hoe meer een product bewerkt is, hoe minder energetische waarde het bevat. Bewerkte voeding – zoals kant & klaar producten en geraffineerde middelen – bevat nog maar weinig van de noodzakelijke voedingsstoffen. Zo kan het zijn dat je 4000 of meer calorie├źn per dag binnenkrijgt en toch stoffen tekort komt.

Gezonde verse planten zijn hele goede opslagplaatsen van licht-of zonne-energie: kortom, ZON IN JE VOEDING!