Living food

Waarom deze levensstijl? Omdat het:
-meer energie geeft
-hydraterend werkt
-veel vezels bevat
-veel fytonutriënten en biofotonen bevat
-ontgiftend werkt
-zorgt voor een meer basische PH-waarde in je lichaam

Living food, ook wel raw food genoemd, is verse, onbewerkte voeding die niet boven 39 tot 48 graden C is verhit. Dat is de basis. Het zit vol smaak en vitaminen, mineralen en vooral de levende organismen zoals enzymen, fytonutriënten en biofotonen blijven bewaard. De belangrijkste groepen living food zijn groenten, noten, gekiemde peulvruchten en granen, zeewieren, zaden, pitten en fruit. Daarnaast natuurlijke vetten en gefermenteerde voedingsmiddelen.

Living food bestaat al sinds de mensheid is ontstaan. We eten allemaal vers fruit en rauwe groenten, noten en zaden en weten dat deze boordevol voedingsstoffen zitten, rechtstreeks uit de natuur. Zodra we ons voedsel koken, verliezen we een deel van deze stoffen net als bij het raffineren van voeding. Door veel onverhitte voedingsmiddelen aan uw voedingspatroon toe te voegen, versterkt u uw immuunsysteem optimaal.

 

Ons lichaam is constant aan het helen. Bij het snijden heelt de wond. Bij een virus helpen de witte bloedlichaampjes. Het verteringsproces is zo ingewikkeld dat ons lichaam tijdens vertering stopt met de helingsprocessen om zo de energie goed te verdelen. Wanneer we eenvoudig, makkelijk te verteren living food eten, heeft ons lichaam meer energie om lichaamsvreemde stoffen uit te schakelen, weefsel te herstellen en zichzelf te ontgiften.

De living food stijl is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die met gezondheidsuitdagingen te kampen hebben of herstellende zijn van ziekte. Deze voedingsstijl kan tijdelijk voor 100% gevolgd en dan langzaam weer afgebouwd worden. Ervaring leert echter dat men vaak niet meer terugkeert naar een volledig gekookte levensstijl: het verse rauwe eten biedt zoveel vitaliteit dat de meesten ervoor kiezen om die stijl voor minimaal 50% te handhaven.

Veel mensen die een dergelijke levensstijl volgen zijn veganistisch en eten geen dierlijke producten, met uitzondering van bijvoorbeeld honing of bijenpollen. Zij doen het prima op plantaardige voeding en hebben geen tekorten. Maar ieder mens is verschillend en zo ook de voedingsbehoefte. Het is daarom van groot belang goed geïnformeerd te worden met de keuze van je living food voedingspatroon om zo alle voedingsstoffen optimaal binnen te krijgen.