Foody, greeny, niksnie…

De afgelopen weken heb ik niet veel van me laten horen. Deels door de vakantieperiode. En deels omdat ik leed aan voedingsbloggenmoeheid. Nee, niet om over voeding te schrijven. Ik vind het heerlijk om anderen te informeren over vitale, kleurrijke en vooral smakelijke gerechten. Maar over voeding lézen, daar had ik genoeg van. De voedingsblogs vliegen je om de oren. Vegan, slowfood, paleotrend, rawfood: een overkill in tijdschriften, kranten, youtube, blogs en vlogs. Al die foodies en greeny’s zeiden me op een gegeven moment allemaal niksnie.
En dus stelde ik mij zo voor, trouwe lezertjes, dat jullie zelf ook niet altijd zitten te wachten op elke 2 à 3 weken een blog van mij. Daarom: als dat zo is, schrijf je gerust uit. No hard feelings.

Maar ja, waar het hart vol van is…. wanneer ik een kleurrijk en lekker gerecht klaarmaak, popel ik om dat met jullie te delen. Hopelijk onderscheid ik mij een beetje van andere schrijvers door zo persoonlijk en oprecht mogelijk mijn verhalen te vertellen, gebaseerd op mijn opleiding en jarenlange ervaring. Zonder al teveel mee te gaan met het hyperige gedoe. Met als enig doel jullie te inspireren zelf te gaan experimenteren met gezonde recepten.

Dus ga ik maar door met schrijven. Een volgende blog is al in de maak.

Groene roerbak ei zonder Fipronil
2 bio-dynamische kakelverse eitjes
handvol spinazie
olijfolie
gerookte paprikapoeder

zonnebloempitjes
zout en peper naar smaak

Klop de eieren luchtig en voeg ze samen met de gewassen spinazie (met aanhangend water) in de blender tot een homogeen beslag. Roerbak de eieren in een pannetje op laag vuur. Serveer met wat gerookte paprikapoeder, bestrooi met de zonnebloempitjes.

Tot slot: waarom ik zelf kies voor bio-dynamische eieren? De kippen hebben nóg meer vrije uitloop en zitstok oppervlak. Ze krijgen geen synthetische- danwel chemische middelen of groeihormonen toegediend. Zo ontstaat de kleur van de eierdooier niet door toegevoegde kleurstoffen aan het voer, maar door het eten van graan en gras. Ook eieren zijn een product waarbij het een wereld van verschil maakt of de dieren die ze produceren vrij buiten mogen rondlopen of niet, zowel voor wat betreft de voedingswaarde als de afgenomen kans op besmetting met schadelijke bacteriën.

 

 

 

 

About the author