Zon Zee Strand en Guilty Pleasures

zon-zee-strand-1

Het is 26 graden celsius en 10 uur in de ochtend. Het strand is zo goed als verlaten.
Ik ga het koude zilte water in, vol kwallen in allerlei vormen en maten. Prachtige doorzichtige tere kunstwerkjes.

Ik slalom tussen golfjes en kwallen door en in het diepere water zwem ik met een wijde, krachtige schoolslag om de zenuw-prikkelende diertjes met deze beweging van mij weg te houden, het water als veilige barrière tussen hen en mijzelf in. Het schijnt te werken! Maar schijn bedriegt, zoals bekend….

Zo breng ik deze ochtend door. Lezend, zonnend, vitamine D opnemend en zwemmend in de koele zee. Tegen half een is het strand voller met kleurige parasols en blote lijfjes.

Ik haal mijn lunchbakje te voorschijn en knabbel op frisse, kleurrijke groente zoals wortel, komkommer en witlof. En ook smakelijk knapperige, eerst geweekte en daarna gedroogde walnoten. Ik eindig met een guilty pleasure: een reepje zoetigheid gemaakt van banaan, dadels en zaden. Guilty omdat we banaan en dadels van ver halen en vanuit natuurvoeding het liever dichter bij huis zoeken. Om de ecologische voetafdruk en zo. Maar wel: zowaar een volwaardige maaltijd!

Tegen enen is mij het strand te druk en de zon te brandend. Tijd om het gevoel van vrijheid, rust en zilte natuur met me mee te nemen naar huis.

Na het douchen begint mijn linkerarm te prikken en te branden. Daarna mijn linkerdijbeen en even later mijn hals. De kwalletjes hebben mij toch liefkozend aangeraakt, ondanks parmante schoolslag.

Maar met wat kokosboter op de pijnlijke plekken is het ergste alweer voorbij.
Dat was tip één van deze week.

En als bonus:
Neem voor een picknick in plaats van brood en fruit eens wat knapperige groenten en noten mee. Ze bieden extra enzymen, vitaminen, mineralen en eiwitten. In combinatie met fruit voor de koolhydraten krijg je meer dan voldoende voedingsstoffen binnen en door het extra water in het verse, rauwe eten, help je je vochtbalans.

 

About the author